[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Białko [g] 18,50 27,10 9,00 54,60
napój:
kakao: mleko 3,2% (200 ml), kakao (3 g), cukier (5 g)
TÅ‚uszcz [g] 14,30 3,60 9,80 27,70
OBIAD
zupa:
Cholesterol [mg] 40,70 65,00 41,60 147,30
flaczki jarskie z młodych warzyw: włoszczyzna (100 g), naleśniki (50 g),
liście pietruszki (3 g)
Węglowodany [g] 45,60 87,30 42,20 175,10
II danie:
curry z kurczaka: kurczak (100 g), cebula (5 g), śmietana 12% (10 g),
BÅ‚onnik [g] 1,20 7,40 4,70 13,30
koncentrat pomidorowy (2 g), curry (2 g), ryż (40 g), brokuły z wody: brokuły (100 g)
napój:
Wapń [mg] 217,50 93,50 97,20 408,20
kompot truskawkowy (200 ml): truskawki (30 g), cukier (5 g)
%7Å‚elazo [mg] 1,00 2,60 1,10 4,70
PODWIECZOREK
mus owocowy:
Witamina A [¼g ekw.retinolu] 105,00 305,00 72,00 482,00
maliny (70 g), żelatyna (5 g), śmietana 12% (50 g), cukier (10 g)
ciasto drożdżowe (50 g)
Witamina B1 [mg] 0,10 0,21 0,07 0,38
napój:
herbata owocowa (200 ml): napar z herbaty owocowej, cukier (5 g)
Witamina B2 [mg] 0,48 0,32 0,18 0,98
Witamina C [mg] 0,70 46,40 8,80 55,90
102 103
Typ posiłku
Składniki
13.
Razem
pokarmowe
ZNIADANIE
Zniadanie Obiad Podwieczorek
zupa mleczna:
müsli z owocami suszonymi (20 g), mleko 3,2% (200 ml) Energia [kcal] 356,00 466,00 295,00 1117,00
kanapka:
Białko [g] 12,80 19,70 8,10 40,60
rogal (40 g), masło (5 g), ser żółty (10 g), dżem/miód (15 g)
napój:
TÅ‚uszcz [g] 13,10 20,20 11,90 45,20
herbata owocowa (200 ml): napar z herbaty wieloowocowej, cukier (5 g)
OBIAD
Cholesterol [mg] 32,90 57,70 30,60 121,20
zupa:
jarzynowa z ziemniakami: marchew (20 g), pietruszka (5 g), seler (5 g),
Węglowodany [g] 49,40 56,30 42,00 147,70
fasolka szparagowa (20 g), groszek zielony (10 g), śmietana 18% (10 g),
ziemniaki (60 g)
BÅ‚onnik [g] 2,70 5,20 3,10 11,00
II danie:
łazanki z młodą kapustą i szynką: łazanki (50 g), młoda kapusta (100 g),
Wapń [mg] 312,00 74,50 234,30 620,80
szynka (80 g), olej rzepakowy (5 g)
%7Å‚elazo [mg] 1,50 2,20 1,00 4,70
napój:
kompot z truskawek (250 ml): truskawki (30 g), cukier (5 g)
Witamina A [¼g ekw.retinolu] 90,00 108,00 94,00 292,00
PODWIECZOREK
ciasto z owocami (60 g) (truskawki/rabarbar/jabłko)
Witamina B1 [mg] 0,15 0,56 0,10 0,81
napój:
koktajl mleczno-jagodowy: mleko 2% (200 ml), czarne jagody (60 g), cukier (5 g)
Witamina B2 [mg] 0,37 0,30 0,31 0,98
Witamina C [mg] 2,60 28,40 5,70 36,70
104 105
14.
Typ posiłku
Składniki
ZNIADANIE
Razem
pokarmowe
kanapka:
Zniadanie Obiad Podwieczorek
bułka z ziarnami (50 g), masło (7 g), szynka wieprzowa (20 g)
saÅ‚atka crêpes: Energia [kcal] 319,00 461,00 327,00 1107,00
pomidor (70 g), feta/mozzarella/twaróg (30 g), liście pietruszki (3 g), oliwa (5 g)
Białko [g] 14,80 20,20 11,60 46,60
napój:
bawarka (200 ml): napar z herbaty, mleko 3,2% (50 ml), cukier (5 g)
TÅ‚uszcz [g] 13,00 16,30 11,30 40,60
OBIAD
zupa:
Cholesterol [mg] 33,20 85,30 56,80 175,30
chłodnik owocowy z bezami/groszkiem ptysiowym: kefir (100 ml), maliny (30 g),
wiśnie (20 g), cukier (5 g), bezy/groszek ptysiowy (15 g)
Węglowodany [g] 38,10 62,40 52,10 152,60
II danie:
kotlet mielony: mięso drobiowe (80 g), bułka tarta (5 g), jaja kurze (2 g),
BÅ‚onnik [g] 2,20 4,70 7,50 14,40
przyprawy, olej rzepakowy (5 g), ziemniaki à la frytki (150 g), kalafior z masÅ‚em:
kalafior (70 g), masło (5 g), sałata ze śmietaną: sałata (30 g), śmietana 12% (10 g),
Wapń [mg] 117,40 148,50 254,80 520,70
cukier (3 g)
%7Å‚elazo [mg] 1,60 2,30 1,70 5,60
napój:
sok jabłkowy (200 ml)
Witamina A [¼g ekw.retinolu] 105,00 86,00 101,00 292,00
PODWIECZOREK
ciasto drożdżowe (80 g)
Witamina B1 [mg] 0,19 0,20 0,21 0,60
porzeczki/maliny (100 g)
napój:
Witamina B2 [mg] 0,31 0,43 0,37 1,11
mleko smakowe (200 ml)
Witamina C [mg] 11,20 23,00 18,60 52,80
106 107
15.
ZNIADANIE
Typ posiłku
Składniki
zupa mleczna:
Razem
pokarmowe
płatki kukurydziane (20 g), mleko 3,2% (200 ml)
Zniadanie Obiad Podwieczorek
kanapka:
grahamka (25 g), masło (5 g), galaretka z kurczaka (60 g), Energia [kcal] 373,00 474,00 312,00 1159,00
papryka czerwona (20 g)
Białko [g] 25,60 28,20 8,70 62,50
napój:
herbata owocowa (200 ml): napar z herbaty owocowej, cukier (5 g)
TÅ‚uszcz [g] 12,70 10,90 8,10 31,70
OBIAD
zupa:
Cholesterol [mg] 53,50 84,40 66,60 204,50
z zielonego groszku z ziemniakami: włoszczyzna (80 g), groszek (50 g),
liście pietruszki (2 g), ziemniaki (50 g)
Węglowodany [g] 38,50 74,50 53,30 166,30
II danie:
pulpeciki z ryby w warzywach: dorsz (120 g), kajzerka (20 g), jaja kurze (10 g),
BÅ‚onnik [g] 2,90 9,80 2,50 15,20
mÄ…ka (5 g), olej rzepakowy (5 g), cebula (5 g), cukinia (20 g), marchew (20 g),
pietruszka (10 g), seler naciowy (5 g), ziemniaki (150 g), surówka z czerwonej ka-
Wapń [mg] 177,30 113,60 192,40 483,30
pusty: czerwona kapusta (100 g), jabłko (50 g), majonez (5 g)
%7Å‚elazo [mg] 1,70 3,50 1,40 6,60
napój:
sok ananasowy (200 ml)
Witamina A [¼g ekw.retinolu] 110,00 255,00 99,00 464,00
PODWIECZOREK
owoce z bitą śmietaną:
Witamina B1 [mg] 0,13 0,40 0,09 0,62
borówki (50 g), brzoskwinie (50 g), śmietana 18% (20 g), cukier (10 g)
ciasto biszkoptowe (50 g)
Witamina B2 [mg] 0,34 0,33 0,34 1,01
napój:
kawa zbożowa: mleko 2,0% (200 ml), kawa zbożowa (5 g), cukier (5 g)
Witamina C [mg] 11,00 43,00 4,00 58,00
108 109
16.
Typ posiłku
Składniki
ZNIADANIE
Razem
pokarmowe
kanapka:
Zniadanie Obiad Podwieczorek
tosty hawajskie: chleb tostowy pełnoziarnisty (50 g), masło (7 g), ser żółty (40 g),
plastry ananasa (50 g), kiwi (20 g) Energia [kcal] 304,00 447,00 325,00 1076,00
napój:
Białko [g] 13,10 21,40 9,60 44,10
herbata owocowa (200 ml): napar z herbaty wieloowocowej, cukier (5 g)
OBIAD
TÅ‚uszcz [g] 14,60 20,20 6,60 41,40
zupa:
kapuśniak z młodej kapusty: marchew (20 g), pietruszka (20 g),
Cholesterol [mg] 38,90 53,90 14,40 107,20
kapusta młoda biała (100 g), cebula (2 g), ziemniaki (50 g)
II danie:
Węglowodany [g] 32,20 53,40 65,00 150,60
bitki wieprzowe duszone z marchewkÄ…: wieprzowina (100 g),
marchewka (25 g), kasza jęczmienna (40 g), fasolka szparagowa z masłem:
BÅ‚onnik [g] 2,00 8,70 8,90 19,60
fasolka szparagowa (100 g), masło (3 g)
napój:
Wapń [mg] 298,90 121,90 203,70 624,50
kompot z wiśni (200 ml): wiśnie (30 g), cukier (5 g)
%7Å‚elazo [mg] 1,20 3,00 2,50 6,70
PODWIECZOREK
ciastka owsiane:
Witamina A [¼g ekw.retinolu] 112,00 260,00 39,00 411,00
płatki owsiane (45 g), miód (10 g), masło (2 g), bułka tarta (2 g)
sorbet porzeczkowy:
Witamina B1 [mg] 0,08 0,70 0,22 1,00
porzeczki czarne (50 g), porzeczki czerwone (50 g), cukier (15 g)
napój:
Witamina B2 [mg] 0,19 0,37 0,28 0,84
kawa zbożowa: mleko 2% (150 ml), kawa zbożowa (5 g), cukier (5 g)
Witamina C [mg] 5,60 28,80 45,00 79,40
110 111
17.
Typ posiłku
Składniki
ZNIADANIE
Razem
pokarmowe
kanapka:
Zniadanie Obiad Podwieczorek
grahamka (50 g), masło (10 g), schab pieczony (20 g), ser żółty (15 g),
sałata (4 g), pomidor (25 g) Energia [kcal] 361,00 466,00 302,00 1129,00
napój:
Białko [g] 16,90 29,20 19,30 65,40
kakao (200 ml): mleko 2%, kakao (3 g), cukier (5 g)
OBIAD
TÅ‚uszcz [g] 16,40 23,10 7,10 46,60
zupa:
botwinka z jajkiem: boćwina (60 g), śmietana 18% (10 g), jaja kurze (50 g)
Cholesterol [mg] 54,60 266,60 26,00 347,20
II danie:
kuleczki drobiowe w sosie pieczarkowym: mięso z indyka (100 g),
Węglowodany [g] 39,30 40,90 40,20 120,40
kajzerka (15 g), jaja kurze (10 g), cebula (2 g), bułka tarta (5 g), olej rzepakowy (5 g), [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • metta16.htw.pl
  •